Uitleg prokunstenaars.nlOp deze site ziet u binnenkort van talloze beeldend kunstenaars één werk. Klik op de afbeelding en u komt meteen op de site van de betreffende kunstenaar.


Deze site is niet alfabetisch, maar random. Dat betekent dat iedere keer als u naar deze site gaat er andere kunstenaars op de eerste pagina staan. Wij wensen u veel kijkplezier en hopen dat u de sites van de kunstenaars vaak gaat bezoeken.
 
Prokunstenaars.nl pakt het anders aan

Op het web circuleren talloze presentatiesites voor kunstenaars waar je voor moet betalen om er op te staan. Of je moet eerst ergens anders lid van zijn (en daar voor betalen) om op zo'n site vermeld te worden. Prokunstenaars.nl pakt het anders aan. Het is geen 'traditionele' website waar kunstenaars hun werk tonen, maar voornamelijk een website die er voor wil zorgen dat bezoekers zo snel mogelijk naar de site van de kunstenaar gaan. 
 
Waarom
 
Een kunstsite moet werken als een tentoonstelling; de bezoeker ziet een kunstwerk, wordt er door gegrepen en wil weten wie de kunstenaar is. Daarna moet de bezoeker meteen door naar de site van de kunstenaar.
 
Random
 
De site werkt random. Dat wil zeggen dat iedere keer als de site wordt geopend komen andere kunstenaars op de eerste pagina. Als je achternaam met een W of Z begint bungel je dus niet altijd onderaan, maar wordt je werk beter en vaker gezien. Bovendien hoeft de bezoeker niet eerst door een alfabetische lijst te worstelen. Daarnaast kun je via het menu 'Zoek kunstenaar' rechtsboven direct zoeken naar zijn of haar naam.
 
Professioneel
 
Op de site zal hoofdzakelijk professioneel werk te zien zijn. De redactie van de site behoudt zich het recht voor om werk van mindere kwaliteit (zulks ter beoordeling van de redactie) niet te plaatsen. Bezoekers van de site moeten er op kunnen vertrouwen dat het gaat over kunstenaars die beroepsmatig bezig zijn.
 
 

-


Gratis 
 
De site is een initiatief van BOK (Beroeps Organisatie Kunstenaars) en wordt gesponsord door ArtSuppliesPro. Als je op jouw website een link naar www.artsuppliespro.nl plaatst onder het woord artsupplies dan is jouw vermelding met afbeelding op de nieuwe site volledig gratis. 
 
 
Motivatie
 
Niet de presentatie site is belangrijk, maar jou eigen site, waar jouw kunst op staat.
 
Er zijn al veel presentatiesites waar je door de bomen het bos niet meer ziet. Amateurs, professionals, rijp en groen, alles staat door elkaar. Ook zijn er veel te veel sites waar de bezoeker door een alfabetisch register moet. 
 
Ook houden de bestaande sites de bezoekers te lang vast. Als kunstenaar heb je er niks aan als de mensen op een presentatie site blijven in een concurrerende omgeving. Ze moeten zo snel mogelijk naar jouw site, de site van de kunstenaar.

Wat te doen om in aanmerking te komen voor plaatsing op onze site:

Plaats een link op je eigen site, bij voorkeur vet gedrukt, naar www.ArtSuppliesPro.nl achter het woord art supplies. (Dus als je op jouw site op het woord 'art supplies' klikt, dan kom je op de site www. artsuppliespro.nl).

Stuur het bewijs van die link door naar naar info@prokunstenaars.nl, samen met een afbeelding van maximaal 300 pixels breed (jpg.formaat) van een van je kunstwerken, begeleid met je naam, woonplaats, website en eventueel bondige informatie over het kunstwerk, zoals de naam en het formaat. Wijzigingen met betrekking tot de afbeelding van het kunstwerk kun je twee keer per jaar aan ons doorgeven.

Plaats dus eerst de link naar ArtSuppliesPro op je eigen site. We willen niet wachten op het plaatsen van de link. Dit is noodzaak om het gratis te houden en maakt deel uit van de sponsorovereenkomst. Als je geen eigen site hebt, kunnen we je niet vermelden op Prokunstenaars.nl.

 

 

...